Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Fiscale regularisaties brengen minder op dan gehoopt

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt hoopte in 2016 ongeveer 250 miljoen euro op te halen dankzij fiscale regularisaties. Tegen eind oktober waren amper 18 dossiers ingediend. In een eindejaarsrush gaven in allerijl toch no 336 Belgen hun zwart geld aan.

Fiscale regularisatie, een mooie term voor het aangeven zwart of grijs geld, komt bijna elk jaar terug. Belgen die zich bezondigden aan het ontwijken van belastingen, kunnen vooralsnog in regel gesteld worden door een belastingtarief van 40,6 procent te betalen. Voor 2017 wordt dit tarief opgetrokken.

Het had wat tijd nodig bij heel wat Belgen om dit te laten bezinken want in de laatste weken van 2016 was er plots een grote toevloed aan dossiers. De overheid had gerekend op 250 miljoen euro. Nu klokken ze af op ongeveer 185 miljoen euro. Dertien miljoen euro nog ingeschreven worden in 2016, de rest komt op de balans van 2017 terecht.

(bron: De Morgen)

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.084 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden