Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
De meest efficiënte manier om rijk te worden!

Sommige mensen zeggen dat je geen expert in financiën hoeft te zijn om rijk te worden. Je hoeft geen moeilijke economische termen te begrijpen of het beste belegfonds van het jaar te kennen. Je hoeft niet van een rijke, welvarende familie te komen of enorm veel geld te verdienen iedere week. De meeste rijken worden rijk van maar een simpel ding: en dat is investeren. Is dit de ultieme manier om rijk te worden?

Dit is wat Ramit Sethi uitlegt in zijn New York Times bestseller ''I will teach you how to be rich.'' Volgens hem spenderen miljonairs gemiddeld een vijfde deel van hun inkomen ieder jaar. Hun rijkdom is niet verkregen door het geld dat ze ieder jaar verdienen, maar door geld slim te investeren.

Volgens Sethi kan een arbeider die maar 50.000, in dit geval dollar, verdient rijker zijn dan een dokter die wel 250.000 dollar verdient, dit natuurlijk als de arbeider meer waarde haalt uit zijn investeringen en deze ook blijft voeden. In tegenstelling tot wat veel mensen ingeprent krijgen hoeft een goede studie en baan dus niet de manier om rijk te worden te zijn.

In zijn boek geeft Sethi een voorbeeld van hoe een kleine investering van 10 dollar per week al een grote verandering kan opleveren.

Na 5 jaar (met een gemiddelde uitkeer van 8% winst gerekend) zal men dan al 3.295 dollar hebben! Na 10 jaar is dit al opgelopen tot 8.136 dollar. En dat met iets meer dan een dollar per dag.

Als je het iets groter projecteert, en bijvoorbeeld 50 dollar per week zal investeren, resulteert dit na vijf jaar in maar liefst 16.473 dollar! Na 10 jaar is dit al 40.678 dollar! Stel je voor hoe veel geld je met investeren zal kunnen verdienen als je dit meer doet, en voor een langere periode. Een slimme manier om rijk te worden, niet waar?

Hoe eerder je dus start met investeren en beleggen, hoe meer je er uiteindelijk aan zal gaan hebben.

Je hoeft dus ook niet al rijk of welvarend te zijn om te kunnen investeren en beleggen. Natuurlijk moet je wel een klein beetje geld overhouden om te kunnen investeren, maar vrijwel ieder modaal levend persoon kan investeren, al is het maar een paar euro per week. Veel mensen gaan ondanks dit gegeven niet investeren omdat ze bang zijn hun geld te verliezen of niet weten waar ze moeten beginnen. Sethi reageert daar op met begrip. Hij snapt dat mensen bang zijn om hun geld te verliezen, maar dat is volgens hem ook de financiële markt. Fondsen gaan omhoog en omlaag en kijkend op de lange termijn is het altijd beter eerder te investeren.

Nu weet je dus de ultieme manier om rijk te worden. Verdiep je eens in het investeren en beleggen en begin desnoods met een klein bedrag, zodat mocht je angst om je geld te verliezen waar worden je niet veel verloren hebt. Zie het als staatslot kopen. Of je verliest een paar euro, of je wordt rijk!

(Bron: Business Insider)

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden