Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
eBay biedt obligatie met 4% rendement aan

eBay komt eraan met een obligatie. Behapbare coupures van 2000 dollar. Tegelijk stelde het bedrijf zijn nieuwe strategie voor. Eentje waarbij ze een andere weg kiezen dan Amazon. Benieuwd of zowel het verhaal als de obligatie zal aanslaan.

eBay was korte tijd geleden op sterven na dood. De veilingsite was niet meer nieuw, het verhaal leek uitgeput en de concurrentie (onder leiding van Amazon) was ongemeen sterk. CEO Devin Wenig laat zich echter niet kennen en probeert eBay opnieuw uit te vinden. Een online snuistermarkt, zo zou je het nieuwe eBay kunnen omschrijven. De concurrentie met een reus als Amazon gaan ze wat uit de weg. Snelle levertijden, daar doen ze niet aan mee. Wenig zei: “The world doesn’t have to choose between Amazon or eBay. The world can comfortably have Amazon and eBay, and it will”.

Recent deed eBay enkele acquisities waaronder SalesPredict. Hieruit zou een herwonnen zelfvertrouwen moeten blijken. Ondertussen haalt eBay geld op bij investeerders door het uitgeven van obligaties. Dit is zeker geen nieuw verhaal voor eBay. Ook in het verleden gaf deze pionier al eens obligaties uit. Nu kan je obligaties komen met een vervaldag op 15 juli 2042 en met een rente van 4 procent. De obligatie is beschikbaar in coupures van 2000 dollar.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden