Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
CEO Dropbox Drew Houston miljard dollar waard dankzij cupcake

Geboren in maart 1983 en nu al meer dan 1,07 miljard dollar waard. Drew Houston, de grote baas van Dropbox is een van de jongste dollarmiljardairs ter wereld. Op slechts 7 jaar tijd vergaarde hij een immens kapitaal door een explosieve groei van zijn bedrijf. En de mosterd, die haalde hij uit een cupcake!

Ken je Dropbox? Je kan er bestanden opslaan zodat je ze niet op jouw computer hoeft te bewaren. Zo kan je ze raadplegen op elk toestel, op elke plaats. Dropbox heeft miljoenen gebruikers wereldwijd. En dat laat zich voelen. In 2014 werd het bedrijf gewaardeerd op meer dan 10 miljard dollar. Een waanzinnig bedrag dat Drew Houston, CEO van Dropbox, in een oogwenk steenrijk maakte.

Zelf zegt Houston dat Dropbox enkel en alleen kon groeien door de goede sfeer. Een optimale sfeer op kantoor bestendigt de groei en neemt de pijnen weg. En daar deed de afbeelding van een eenvoudig gebakje, een cupcake, hem aan herinneren. Ook vandaag maakt Dropbox nog altijd gebruik van de afbeelding van een cupcake.

Sollicitanten die na een uitgebreide procedure goed genoeg bevonden worden voor dit bedrijf ontvangen samen met een brief een… cupcake. Het positieve verhaal probeert de CEO door te trekken van bij de start van een carrière. En met succes want de tevredenheid in het bedrijf is groot.

De vijf waarden van Dropbox:

  1. Beschaam geen vertrouwen

  2. Details zijn belangrijk

  3. Mik steeds hoger

  4. Wij en niet Ik

  5. De vijfde waarde is cupcake

Drew Houston over Dropbox:

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.056 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden