Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Donald Trump: "We zitten midden in een dikke vette aandelenbubbel"

Donald Trump waarschuwt voor een nieuwe aandelenbubbel. Zelf voegde hij de daad bij het woord en verkocht zijn aandelen in juni 2016. Sindsdien steeg de belangrijkste Amerikaanse index met ongeveer 5 procent.

“We zitten in een dikke, vette, lelijke bubbel”, dat zijn de woorden van Donald Trump tijdens het eerste presidentiële debat begin september 2016. In oktober herhaalde hij zijn stevige stelling luid en duidelijk. Zelf zegt hij de aandelenmarkt verlaten te hebben sinds augustus 2016. Het merendeel van zijn beursgenoteerde producten verkocht hij al in juni.

Het is moeilijk in te schatten of hij de waarheid spreekt. In mei gaf hij gedeeltelijk een inzicht in zijn financiële situatie. Nu hoeft hij dit niet opnieuw te doen tot mei 2018. Maar ongeacht of Trump de waarheid spreekt of niet, als verkozen president van de Verenigde Staten wegen zijn woorden zwaarder door. Als president van een van de belangrijkste wereldeconomieën heeft de man de slagkracht om markten mee te sturen.

Aandelen van Apple, Microsoft, Pepsi en General Electrics maakten deel uit van zijn portefeuille. Ook bezat hij aandelen in Boeing. Recentelijk kreeg Boeing het nog zwaar te verduren naar aanleiding van een uitspraak van… Donald Trump. Toen noemde hij de nieuwe Air Force One, een ontwerp van Boeing, veel te duur. De aandelen van Boeing daalden daarna ontzettend hard.

In totaal wordt de waarde van Trumps portefeuille geschat op 10 miljoen dollar. Daarnaast investeerde hij nog eens 80 miljoen dollar in hedge fondsen.

Na zijn verkiezing stuwden de beurzen 4 procent hoger.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden