Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Dit is wat beleggers doen na de Brexit

“Keep calm en carry on”, dat is het devies voor heel wat beleggers. Tenzij er natuurlijk een regelrecht schisma ontstaat. En dat lijkt er met deze Brexit aan te komen. Een veilig onderkomen voor de spaarcenten is nu prioriteit nummer 1 voor heel wat beleggers. Wie steekt dan onvermijdelijk de kop op? Juist, goud! Toch zijn er nog een resem andere beleggingen die momenteel goed kunnen renderen.

Daar gaan de Britten. De pond kreeg behoorlijk wat klappen. De citytrip naar een bestemming aan de andere kant van het Kanaal, met uitzondering van Ierland, wordt er een pak goedkoper op. Maar dit kleine voordeeltje verzinkt in het niets met de nadelen. Britse producten kunnen nu een stuk goedkoper naar de Europese markt komen. De concurrentie voor onze bedrijven wordt dus hard. De vrees voor banenverlies is dan ook groeiende. Bovendien krijgt ook de exportgerichte bedrijven het harder te verduren. Groot-Brittannië is voor heel wat bedrijven in België een aanzienlijke afzetmarkt.

Toch kunnen er al vruchten worden geplukt door beleggers. Goud staat synoniem aan veiligheid voor heel wat beleggers. Sinds jaar en dag wenden ze zich massaal tot goud wanneer er een of andere vloedgolf over de financiële markten trekt. En ook nu weer zie je hetzelfde gebeuren. In dollar noteert goud de hoogste prijs sinds 2 jaar. De ochtend na de Brexit was er een stijging van 8 procent. In Britse ponden was de vlucht nog duidelijker: de goudprijs in pond ging door het dak met een winst van 17 procent.

Analisten herbevestigen dan ook hun geloof in goud. Als een van de enige activa zal dit edelmetaal kunnen optornen tegen de financiële druk na de Brexit. Ondertussen stellen we dalende rentes op overheidspapier vast. Een dalende rente is een indicator voor een stijgende vraag en waarde. Dus heel wat (institutionele) beleggers wenden zich tot het schuldpapier in de hoop daar wat rust en veiligheid te vinden.

De vrees dat deze Brexit de wereldeconomie zal schaden is groot. Want de tentakels van zo’n uitstap reiken ver. De Japanse yen bereikt zijn hoogste niveau in jaren en de Zwitserse frank stijgt sterk, hoewel dit opportuniteiten biedt voor de beleggers kijken ze er in de betrokken landen met argusogen naartoe. Benieuwd waar dit zal eindigen.

(bron: moneytalk, ft.com)

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden