Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Dit zijn de dingen die niemand je vertelt over snel rijk worden!

Je hoort het hier en daar wel eens voor bij komen. Het eeuwenoude gezegde -als het niet langer is- ''geld maakt niet gelukkig''. Iets dat vaak maar een halve waarheid is. Geld opent immers wel verschillende deuren en, laten we eerlijk zijn, maakt het leven wel een stuk makkelijker. Stiekem droomt iedereen weleens van een villa en een dikke auto voor de deur. Maar hoe kan je nu 'snel' miljonair worden?

1. Word zelfstandige (in bijberoep)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: met het gemiddelde loon van een arbeider zal je niet (snel) miljonair worden. Een gemiddelde belg verdient zo'n 1900 euro netto per maand. Al zou je eenderde van dat bedrag per maand apart zetten voor je miljoen, dan nog zal je met een rente van 2% maar liefst 68 jaar moeten werken voordat je miljonair bent.

Als arbeider, in loondienst, word je vergoed voor de uren die je werkt. Als zelfstandige is dat niet zo. Het gaat om het aantal dat je doet. Hoeveel snackbareigenaren zijn al niet 'binnen' na een paar jaar snackbar? Natuurlijk is het leven van een zelfstandige geen luizenleven en is het hard werken. Het brengt natuurlijk ook nog een risico met zich mee. Als je dit risico te groot vindt kan je er ook voor kiezen om een zelfstandige in bijberoep te worden. Je kan dan wel proeven van de zelfstandigheid en kijken of het iets voor jou is maar je houdt wel de zekerheid van een vast loon.

Probeer niet te vergeten dat de rijksten van deze tijd allemaal zelfstandigen zijn. Mensen als Steve Jobs en Bill Gates zijn allemaal zelf begonnen met een idee, omdat ze het hadden en er in geloofden. Waarom zou jij het nieuwe, baanbrekende idee niet hebben?

2. Koop vastgoed en verhuur dit

Met vastgoed kopen en verhuren kan je bij wijze van spreken slapend rijk worden. Als je als tweede eigendom een huis koopt van pakweg 180.000 euro. Stel dat dit met allerlei rechten en notariskosten 200.000 euro wordt. Je verhuurt het huis aan een particulier voor zevenhonderd euro per maand. Dat brengt 8400 euro op, waar je uiteindelijk 7500 euro van over houdt. Na zo'n 26 jaar heb je dan al je investering terugverdiend. Als je vroeg begint met investeren kan dit dus heel wat opleveren .

Lees meer: Deze 24-jarige koopt studentenkoten aan de lopende band

3. Studeer en krijg een goede baan

Hierboven was het voorbeeld te zien van de gemiddelde arbeider. Er zijn hier natuurlijk altijd uitschieters bij. Maar dan moet je wel twee dingen doen. Je moet je diploma halen en heel ambitieus zijn in het beroep dat je wil uitoefenen. Zo kunnen chirurgen wel 20000 euro per maand verdienen. Natuurlijk kan niet iedereen een chirurg worden, maar als je een masterdiploma haalt, hard werkt en een goede baan zoekt krijg je waarschijnljik een goedbetaalde baan en komt rijkdom sneller in zicht.

4. Ga pokeren!

Misschien vind je het raar dat deze in het rijtje staat, maar het is helemaal niet zo'n raar idee. Er zijn goede pokeraars die online begonnen met pokeren en daar nu veel geld mee verdienen. Het is wel belangrijk dat je niet erg verslavingsgevoelig bent en natuurlijk veel verstand van pokeren hebt. Het is dus lang niet voor iedereen weggelegd.

5. Beleg in aandelen

Investeer in aandelen in plaats van nieuwe producten. Wanneer je een nieuwe auto koopt begint deze alleen maar in waarde te dalen, terwijl aandelen (hopelijk) zullen stijgen. Neem een voorbeeld aan Warren Buffett, die heel bescheiden en 'gewoon' is gebleven ondanks zijn grote rijkdom. Hij rijdt een auto van meer als twintig jaar oud en brengt de meeste tijd van zijn dag door met de krant lezen en investeren. Hij zoekt het goede moment om toe te slaan. Toen in 2008 bijvoorbeeld de beurzen instortte verkocht iedereen zijn aandelen in paniek. Buffett deed het tegenovergestelde en kocht juist heel veel aandelen, hij profiteert nu nog steeds van de winst.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.065 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden