Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Diefstal van duizenden bitcoins maakt miljonair gelukkig

Bitcoin, een munteenheid zonder centrale regulerende instantie, geen land of overheid oefent er controle over uit. Dat heeft zo zijn voordelen maar een Bitcoin-miljonair ondervond nu ook de nefaste nadelige gevolgen van die anonimiteit. Met een lege digitale portefeuille tot gevolg. Foetsie!

Geen kat wist wat bitcoins waren, maar Jered Kenna ging aan de slag met zijn computer. Door te minen verzamelde hij bitcoins aan de lopende band. Zijn computertje draaide dag en nacht en dat was een slimme zet. Per dag minede hij soms wel honderden nieuwe bitcoins. Als je weet dat één bitcoin momenteel ongeveer een waarde van 950 euro heeft, dan besef je wel de goudwaarde van zijn computertje.

Toen hij merkte dat het steeds meer tijd en moeite vroeg om bitcoins te minen besloot Jered Kenna ermee te stoppen. Vijftig bitcoins per dag waren het hem niet langer waard. Niet kan je jou dit niet meer voorstellen maar toen was een bitcoin amper wat waard. Toen hij ermee kapte had hij duizenden bitcoins verzameld en die bewaarde hij ergens op een harde schijf.

Lees meer: Jonge Bitcoin investeerder zet in op virtuele realiteit

Bitcoins kan je verzamelen in een online portefeuille maar dat vond Kenna de moeite niet waard. Ze slingerden wat rond op een hard disks en vele jaren verstreken. Maar toen sloeg het noodlot toe. Een melding van een reset van een paswoord en een e-mailadres deden bij Kenna enkele alarmbellen afgaan. Bleek dat hackers de totale controle hadden over Kenna’s online identiteit. Al snel bleken al zijn bitcoins getransfereerd. Voor altijd!

Trajecten van bitcoins zijn niet te volgen en bijgevolg ook niet terug te vorderen. Van een potentiële multimiljonair naar een arme drommel, zo verging het Jered Kenna. Hoeveel hij kwijt is, daar wil hij het met niemand over hebben maar het waren vele miljoenen euro’s. Bizar genoeg voelt Jered Kenna zich goed bij de diefstal. Al die jaren had hij zich zorgen gemaakt over een diefstal en nu heeft hij die zorgen naar eigen zeggen niet meer. Of hoe het verlies van miljoenen een verlossing kan betekenen.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden