Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Het schip voor subsea kabelinstallaties is uitgerust met de laatste innovaties in zijn categorie.  ‘Living Stone’ zal worden ingezet door DEME’s Nederlandse filiaal Tideway in de markt van offshore duurzame energie. Oplevering is voorzien voor het tweede kwartaal van 2017.

Op 18 september 2016 heeft DEME het meest geavanceerde schip ter wereld voor subsea kabelinstallaties/trenching ‘Living Stone’ te water gelaten op de scheepswerf LaNaval nabij Bilbao, Spanje. De ceremonie werd verricht door mevrouw Sarah Tommelein, echtgenote van de heer Bart Tommelein, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister voor Energie.

Kabelinstallatieschip ‘Living Stone’ is uitgerust met de meest recente innovaties in zijn categorie. Het schip kreeg twee benedendekse carrousels met elk een capaciteit van 5.000 ton. Samen kunnen de carrousels meer dan 200 km kabel vervoeren en installeren in één enkele reis. Het ruime dek van 3.500 m2 biedt plaats voor een revolutionair kabelverwerkingssysteem met innovatieve en betrouwbare kabelwerktuigen voor kabeluiteinden, aansluitingen en kabelbeschermingssystemen. Verder kan de ‘Living Stone’ worden uitgerust met een derde bovendekse carrousel met een bijkomende laadcapaciteit van 2.000 ton en een kraan van 600 ton. Dankzij een door Tideway zelf ontwikkeld systeem kan de ‘Living Stone’ kabels sneller en efficiënter installeren, over langere afstanden en met minder offshore verbindingen dan enig ander kabelinstallatieschip.

Het schip zal worden ingezet voor transport- en installatieprojecten en voor de offshore installatie van kabels, ondermeer de onderzeese transportkabels voor het geplande Europese Supergrid.

De ‘Living Stone’ is uitgerust met DP3 (Dynamic Positioning 3) en werd ontworpen als een milieuvriendelijk schip met motoren die op twee soorten brandstof kunnen draaien. LNG is daarbij de voornaamste brandstof. De ‘Living Stone’ heeft een Green Passport en de Clean Design Notation, die worden toegekend aan eigenaars en reders die ervoor kiezen om hun schepen op een duurzame manier te ontwerpen en te gebruiken.

DEME’s meest geavanceerde schip ter wereld voor subsea kabelinstallaties/trenching ‘Living Stone’ te water gelaten

De ‘Living Stone’ biedt plaats aan een bemanning van 100 personen en zal worden ingezet door Tideway, het Nederlandse filiaal van DEME. De oplevering van het unieke schip is gepland voor het tweede kwartaal van 2017 waarna het koers zal zetten naar zijn eerste project, het Duitse offshore windpark Merkur op 45 km ten noorden van Borkum in de Noordzee, om er infield kabels te leggen. De ‘Living Stone’ zal ook worden ingezet voor de installatie van kabels voor Hornsea Project One in het Verenigd Koninkrijk, het grootste offshore windturbinepark ter wereld .

657 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden