Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
De jeugd wordt saai en daar verdient deze man veel geld mee

Ben je in het bezit van een glazen bol of heb je een onfeilbare eigenschap om de toekomst te voorspellen? Rep je dan naar de beurs! Heb je geen van beiden, vertrouw dan op de kennis die je hebt, al is het maar een gezonde dosis boerenverstand. Dat is net wat de Amerikaanse topbelegger Bill Smead doet. En met succes, met 2,4 miljard dollar aan succes!

De Generatie Y, of de twintigers en dertigers van nu, gaan Bill Smead rijk maken. Deze Amerikaanse topbelegger en oprichter van Smead Capital weet waarover hij spreekt. Al 26 jaar zit hij in het vak en bijna tien jaar geleden richtte hij zijn eigen fonds op. Momenteel beheert hij bijna 2,4 miljard euro en zijn palmares is uitzonderlijk te noemen. Smead kan de toekomst ook niet voorspellen maar komt toch aardig in de buurt.

Volgens Bill Smead ligt de sleutel van het succes bij de demografische verschuivingen. Binnen enkele jaren zullen de millennials of Generatie Y op hun economische hoogtepunt zijn. Dan stoppen ze hun spaarcenten niet langer hoofdzakelijk in iPads, belwaarde en smartphones maar worden ze stilaan volwassen. Ze kopen een huis, meubels, tv-toestellen, kinderzitjes, etc. Smead becijferde dat er in de Verenigde Staten ongeveer 68 miljoen millennials zijn. En net op die doelgroep stemt hij zijn investeringen af. Want, zo zegt hij zelf, ook de jongeren van nu zullen ooit saai worden.

Smead kijkt dus een aardig stukje vooruit. Niet alleen boekt hij met dit langetermijndenken succes, ook zijn contraire aanpak rendeert. Met zijn fonds investeert hij op dit ogenblik vooral in banken, kredietverstrekkers en huizenbouwers. Je kan van de man niet zeggen dat hij de makkelijkste weg bewandelt. Een andere kaart die hij trekt is die van de lokale nieuwsmakers. Ook dit is opnieuw een tegendraadse beweging.

Zijn geduldige aanpak brengt alleszins goed op. Door beleggingen vroeg aan te kopen en lang bij te houden, beperkt hij de kosten. Een aanpak waarbij het rendement goed bij vaart. Bovendien zoekt hij naar topbedrijven die hier en daar een klap te verduren kregen. Hij noemt ze de Tiger Woods en Meryl Streeps van deze wereld. Uitgerangeerd en uitgespuwd maar intrinsiek niets aan talent of in dit geval waarde verloren.

(bron: Forbes)

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.055 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden