Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
De geschiedenis van goud

De geschiedenis van goud start reeds in de pre historie. Bij opgravingen van menselijke resten uit het stenen tijdperk, ca. 40.000 jaar geleden, werden kleine hoeveelheden natuurlijk goud ontdekt in grotten in Spanje. Maar was dat het echte begin?

Uiteraard is het moeilijk te achterhalen waar en wanneer precies goud zijn aantrekkingskracht heeft gekregen. Wat weten we wel is dat er al heel wat oorlogen zijn gevoerd over het bezit van goudvoorraden. Het is steeds een status symbool geweest, denk maar aan de vele juwelen en sierraden die door de adel werd gedragen. Onze liefde wordt er mee uitgedrukt.

Lees meer: Waarom goud populair blijft

Maar wat maakt goud nu zo gegeerd? In volgende infographic van Visual Capitalist staat een overzicht van de geschiedenis van goud: van de oudheid tot de 'gold rush' van een eeuw geleden. Tevens kom je te weten hoe goud een standaard werd, de 'goud standaard'.

De geschiedenis van goud

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.010 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden