Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Vandaag vond de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders plaats. Zij keurde de financiële resultaten 2015 van de Vennootschap alsook de uitkering van het dividend goed, conform het voorstel van de Raad van Bestuur om een finaal totaal dividend van 1,29 € bruto per aandeel te betalen, waarvan 1,05 € reeds betaald werd in december 2015.

 

 Het tijdschema voor de uitkering van het einddividend ziet eruit als volgt:

•        Ex-dividenddatum     :        17 mei 2016

•        Registratiedatum      :        18 mei 2016

•        Uitkeringsdatum       :        19 mei 2016

 

De Algemene Vergadering heeft ook het remuneratieverslag voor het jaar 2015 goedgekeurd, alsook de kwijting aan de bestuurders en commissarissen voor de uitoefening van hun mandaat.

De Buitengewone Algemene Vergadering, die eveneens vandaag plaatsvond, heeft een statutenwijziging goedgekeurd waarbij de statuten in lijn zijn gebracht met de wet van 16 december 2015 die de wet van 21 maart 1991 betreffende de hervorming van sommige economische overheidsbedrijven heeft gewijzigd. Deze wet heeft de corporate governancevan beursgenoteerde overheidsbedrijven zoals bpost beter afgestemd op de regels die van toepassing zijn op beursgenoteerde private bedrijven. 

Daarnaast heeft de Buitengewone Algemene Vergadering de actualisering van de doelomschrijving in de statuten van bpost goedgekeurd.  

Tenslotte heeft de Buitengewone Algemene Vergadering de verlenging van de algemene en bijzondere volmachten aan de Raad van Bestuur met het oog op het gebruik van toegestaan kapitaal en/of de inkoop eigen aandelen afgekeurd. 

 Het jaarverslag 2015 is nu beschikbaar op http://corporate.bpost.be/investors/results-reports-and-presentations/annual-reports

522 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden