Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
David Bowie was ook een financieel innovator

Momenteel worden we overspoeld door nieuwsberichten over David Bowie. Een rocklegende en een grote innovator die de muziekwereld veel heeft bijgebracht. Wat weinigen nog weten is dat Bowie ook een zeer groot zakelijk instinct had.

In 1997 zocht Bowie zijn heil op Wall Street. Uit dit opmerkelijke huwelijk ontstond een minstens even merkwaardig product: een obligatie op 10 jaar met een genereuze interestvoet van 7,9%. De obligatie was gebaseerd op de opbrengsten van de 25 albums die hij uitbracht voor 1990. Ook dit financiële product werd voor Bowie een regelrechte hit: hij haalde maar liefst 55 miljoen dollar op. Geld die hij besteedde aan het terugkopen van rechten op liedjes die hij zelf had geschreven maar, die door een droeve speling van het lot, eigendom waren geworden van zijn ex-manager.

Later volgden nog celebrity-obligaties door topartiesten zoals James Brown, maar Bowie zetten de toon. David Bowie ging aan het begin van dit millennium zelfs nog een stapje verder. Samen met USABancshares.com startte hij zijn eigen bank op: BowieBanc. Deze was echter geen lang leven beschoren.

Overigens heeft het vandaag geen enkele zin om nog op zoek te gaan naar Bowie Bonds. In 2007 kwam er een eind aan dit succesproduct. Maar de rechten op de muziek, die bleven tot aan zijn dood afgelopen week, eigendom van icoon David Bowie.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.056 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden