Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Colruyt Group heeft een akkoord getekend met Metro Group voor de verkoop van Pro à Pro, Colruyt Group’s foodservice business in Frankrijk. Door de overname van Pro à Pro breidt Metro Group haar aanwezigheid op de markt uit en kan de groep verdere groei realiseren in foodservicedistributie in Frankrijk. Colruyt Group is overtuigd dat Metro Group de toekomstige groei van Pro à Pro zal ondersteunen. 

 Pro à Pro is een belangrijke foodservice provider in de sociale en commerciële restauratie in Frankrijk en in de Franse overzeese gebieden. Pro à Pro levert verse en droge voedingswaren aan ongeveer 42.000 klanten in de sociale sector (ziekenhuizen, scholen, bedrijfskantines, enz.) en in de commerciële sector (hotels, restaurants, cateraars, enz.). Pro à Pro is een winstgevende en groeiende business die op heden meer dan 1.700 werknemers omvat. Pro à Pro realiseerde in 2015 een omzet van bijna EUR 670 miljoen. 

Metro Group heeft in Frankrijk voornamelijk groothandelsactiviteiten. De 94 Metro Cash & Carry winkels leveren voedingswaren aan ondernemers. Door de overname van Pro à Pro breidt Metro Group haar aanwezigheid op de markt uit en kan de groep verdere groei realiseren in foodservicedistributie in Frankrijk. 

De Franse foodservicemarkt kent een sterk consolidatieproces. Bijgevolg heeft Colruyt Group de strategische mogelijkheden van haar Franse foodservice business Pro à Pro in kaart gebracht. Colruyt Group is van mening dat Pro à Pro’s groeiplannen het best kunnen gerealiseerd worden door de business te combineren met die van een sterke complementaire marktspeler. Colruyt Group is overtuigd dat Metro Group de toekomstige groei van Pro à Pro zal ondersteunen, met behoud van de merknaam. 

De transactie omvat de merknaam en de operationele activiteiten, evenals de distributiecentra, de logistieke platformen en het vrachtwagenpark van Pro à Pro. De overname is onderworpen aan de goedkeuring van de regulerende autoriteiten. De transactie werd gewaardeerd aan marktconforme waarderingscriteria en zal in boekjaar 2016/17 een beperkte impact hebben op de geconsolideerde resultatenrekening van Colruyt Group. Beide partijen zijn overeengekomen geen verdere details te verstrekken over de transactie. 

Colruyt Group beklemtoont dat alle overige activiteiten in België, Frankrijk en Luxemburg niet betrokken zijn in deze transactie. Colruyt Group zal blijven investeren in verdere groei in deze drie landen. 

Contacten 

Voor vragen over dit persbericht of voor verdere informatie kan u contact opnemen met: Tel. +32 2 363 51 11 of e-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

589 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.056 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden