Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Colruyt Group krijgt Europese steun voor een aantal projecten om waterstof nog meer te gaan inzetten als alternatieve, schone brandstof voor logistieke toestellen zoals heftrucks. Zo gaat de groep haar waterstofvloot uitbreiden met 75 nieuwe waterstofvoertuigen en indoor tankzuilen plaatsen in zijn distributiecentrum Dassenveld in Halle. De groep werkt ook mee aan de bouw van een nieuw waterstoftankstation in de regio Antwerpen, dat waterstof zal produceren op basis van groene stroom.

Waterstofregio 2.0.

De drie initiatieven zijn onderdeel van het Europese demonstratieproject Waterstofregio 2.0., dat kennis en ervaring wil opbouwen met grootschalige waterstoftoepassingen in de logistiek. Door de opgedane ervaring breed te delen wil Waterstofregio 2.0. andere grote logistieke centra inspireren om ook waterstofvoertuigen te gaan inzetten.

Het project Waterstofregio 2.0. kadert op zijn beurt in het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland. Dat grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma investeert in slimme, duurzame en inclusieve groei en krijgt steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Het totale budget van Waterstofregio 2.0. bedraagt 14 miljoen euro, waarvan 6 miljoen euro beschikbaar komt vanuit Interreg.

Actief met waterstof sinds 2011

Met de uitbreiding van zijn waterstofvloot (tot de grootste van Europa) en van zijn tankinfrastructuur bouwt Colruyt Group verder op een intensief testprogramma dat startte in 2011. Op de site Dassenveld werd toen een waterstoftankstation gebouwd, dat 100 % groene waterstof produceert op basis van stroom afkomstig van de eigen windmolens en zonnepanelen. Het tankstation voorziet al enkele jaren een tiental heftrucks en een personenwagen van waterstof en doet ook dienst als buffer voor overtollige groene stroom.

347 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 7.925 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden