Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Iedereen in dit Chinese dorp is rijk maar is het wel echt?

In een Chinees dorp met de naam Huaxi vind je alleen rijke Chinezen. Ze wonen allemaal in hetzelfde huis, rijden met luxewagens en hebben een stevig gespijsde bankrekening. De ultieme communistische droom! Maar is het allemaal wel zo echt als het lijkt? Oordeel vooral zelf.

Ooit was het de droom van één man om van zijn boerendorp een rijke, gelijke minimaatschappij te maken vol met welvaart. Daar is hij naar eigen zeggen nu in geslaagd. Met 2000 inwoners, deftige huisvesting, mooie wagens, enkel maar topjobs en een gemiddeld inkomen van € 10.000. Netjes, zeker naar Chinese normen. Maar of dit droombeeld ook echt is, is maar de vraag. Geen enkele van de bewoners mag praten met de (buitenlandse) pers. En indien een inwoner van Huaxi het dorp wil verlaten, dan zijn ze verplicht alles achter zich te laten. De harde realiteit van een communistische utopie.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.065 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden