Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

De bedrijfsopbrengsten (inkomsten) bedroegen 591,9 miljoen EUR, d.i. een daling met 1,0 %, ingevolge een veerkrachtige Domestic Mail, uitstekende volumes bij Domestic Parcels en een aanhoudende groei van International Parcels, tenietgedaan door een verwachte lagere vergoeding voor de DAEB. 

Veerkrachtige onderliggende volume-evolutie bij Domestic Mail van -3,8 % (-6,1 % voor 2Q15) ingevolge goede prestaties van de verschillende portfolio's.

Uitstekende volumes bij Domestic Parcels die een stijging kenden van 18,3 % (+12,6 % voor 2Q15), toe te schrijven aan een sterke groei van de e-commerce en een aanhoudende positieve trend bij C2C. Negatief prijs/mixeffect van -3,0 %, maar beter dan in het eerste kwartaal van 2016. 

International Parcels steeg met 1,8 miljoen EUR, gesteund door een positieve bijdrage van de overnamestrategie, maar beïnvloed door lagere volumes vanuit en naar China.

Additional Sources of Revenues aangestuurd door de goede prestatie van Solutions.

De kosten (exclusief uitzonderlijke kosten) daalden met 6,6 miljoen EUR en zijn in lijn, productiviteitsverbeteringen van 707 VTE’s (gemiddelde onderliggende vermindering). 

EBITDA in lijn met vorig jaar (daling met 0,3 miljoen EUR), waardoor de verminderde vergoeding voor de DAEB volledig wordt opgevangen.

De BGAAP nettowinst van bpost NV daalde met 2,4 miljoen EUR en bedroeg 81,4 miljoen EUR.

408 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden