Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

De bedrijfsopbrengsten (inkomsten) bedroegen 604,5 miljoen EUR (-2,0 %), ingevolge de veerkrachtige prestatie van Domestic Mail en de groei bij Parcels, tenietgedaan door de verwachte lagere vergoeding voor de DAEB.

Verbeterde onderliggende volumetrend Domestic Mail van -4,0 % (-5,0 % voor het volledige jaar 15), toe te schrijven aan Advertising Mail. 

Uitstekende prestaties van Domestic Parcels met een volumestijging van 14,6 % (+12,6 % voor het volledige jaar 15), toe te schrijven aan e-commerce en C2C. Prijs/mix-effect van -4,6 %, volledig mixgerelateerd. 

Vertraagde toename bij International Parcels (stijging met 0,5 miljoen EUR), voornamelijk ingevolge de stromen vanuit de VS die hinder ondervonden van een sterke USD. Aanhoudende groei naar en vanuit China.

Additional Sources of Revenues voornamelijk beïnvloed door de inperking van International Mail, gedeeltelijk gecompenseerd door een aanhoudende groei van Solutions.

Kostenbesparingen (-15,2 miljoen EUR) op schema en realisatie voor alle kostenelementen. Gemiddelde onderliggende vermindering van VTE met 734 voor het kwartaal (379 extra VTE en uitzendkrachten voor de hogere volumes bij Parcels en Solutions, de integratie van Deltamedia, nieuwe dochterbedrijven en de opname van vakantiedagen niet in aanmerking genomen).

EBITDA steeg met 3,2 miljoen EUR en bedroeg 175,9 miljoen EUR, waardoor de lagere vergoeding voor de DAEB volledig werd opgevangen.

De BGAAP nettowinst van bpost NV steeg met 2,6 miljoen EUR en bedroeg 90,0 miljoen EUR.

Vooruitzichten blijven behouden

416 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.084 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden