Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

bpost kondigt vandaag een belangrijke stap aan in de overname van de Belgische activiteiten van Lagardère Travel Retail. De Belgische Mededingingsautoriteit heeft de transactie goedgekeurd op voorwaarde dat een aantal verbintenissen worden nageleefd.

De verbintenissen zijn in lijn met de ambities van bpost voor dit project. Zij tonen aan dat de perssector aan bpost een betrouwbare en duurzame partner heeft, die zal inzetten op het behoud van een kwaliteitsvolle dienstverlening voor persdistributie. De verbintenissen weerspiegelen eveneens op concrete wijze de wens en het engagement van bpost om de Belgische activiteiten van Lagardère Travel Retail verder uit te bouwen.

De verbintenissen hebben hoofdzakelijk betrekking op het behoud van een kwaliteitsvolle dienstverlening voor persdistributie, van het retoursysteem en van de winkelabonnementen. bpost verbindt zich er ook toe haar eigen verkooppunten niet te bevoordelen, ongeacht of het gaat om de selectie van nieuwe postpunten of om het kwaliteitsniveau van persdistributie. Ten slotte zal bpost de diensten van het netwerk voor pakjesdistributie Kariboo! blijven aanbieden aan andere operatoren.

Zoals eerder meegedeeld, is het doel van bpost om de Belgische geschreven pers te ondersteunen, om te investeren in de sector van ‘proximity’ en ‘convenience’ door meer verkooppunten te openen en het product- en dienstenaanbod te diversifiëren voor zijn klanten (pendelaars, reizigers, onlinekopers, lezers,…) en om zijn netwerk van afhaalpunten uit te breiden om zijn klanten een ruimer gamma aan diensten en leveringsmogelijkheden voor pakjes te bieden.

Met de goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit kunnen wij ons nu concentreren op het afronden van de vooropgestelde transactie voor het einde van het jaar. bpost is ervan overtuigd dat dit project positief zal zijn voor zowel de sector, de klanten als het personeel van de groep.

292 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 7.915 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden