Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Op 30 november 2016 heeft bpost 100% van de aandelen van de Belgische filialen van Lagardère Travel Retail overgenomen. Eerder had de Belgische Mededingingsautoriteit de transactie al goedgekeurd.

Met het afronden van deze transactie neemt bpost een belangrijke stap in zijn groeistrategie binnen de sector van de ‘proximity’ en ‘convenience’.

Hiervoor engageert bpost zich om de bestaande activiteiten van Lagardère Travel Retail verder uit te bouwen, door het openen van bijkomende verkooppunten en de renovatie van bestaande verkooppunten, het product- en dienstenaanbod te diversifiëren voor zijn klanten en door het netwerk van kariboo!  afhaalpunten uit te breiden om klanten een ruimer gamma aan diensten en leveringsmogelijkheden voor pakjes aan te bieden.

bpost wil tevens een betrouwbare en duurzame partner zijn binnen de perssector en blijvend inzetten op een kwaliteitsvolle dienstverlening voor de distributie van pers.

Als onderdeel van de transactie, hebben bpost en Lagardère Travel Retail een franchise overeenkomst getekend om de internationale merken van Lagardère Travel Retail zoals Relay, hubiz, Hello!, So! Coffee en Hub convenience verder uit te baten en te ontwikkelen.

LS Distribution Benelux en Lagardère Services Travel Retail Benelux veranderen van naam en worden respectievelijk Ubiway en Ubiway Retail. De commerciële entiteiten zoals AMP, het netwerk van Press Shop/Relay, de kariboo! afhaalpunten en de filialen Alvadis en Burnonville blijven opereren onder hun huidige naam.

De twee bedrijven waarop deze overname betrekking heeft realiseerden samen in 2015 een geconsolideerd zakencijfer van 431 miljoen EUR en een genormaliseerde EBITDA van 14 miljoen EUR. De overname van beide entiteiten zal in de bpost rekeningen geconsolideerd worden vanaf 1 december 2016.

Deze entiteiten komen, na een overgangsperiode van een paar maanden, onder leiding te staan van een nieuwe CEO, Nicolas Meire, momenteel nog Mail Director voor de regio Noord bij bpost.

352 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.055 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden