Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Is er nog genoeg bouwgrond in Vlaanderen?

De bouwgrond in Vlaanderen is op, een bericht uit 2015. In 2017 is er een heldere kijk op de bouwgrond in Vlaanderen en die is helemaal niet op. Wel is het zo dat heel wat Vlaamse bouwgrond ontzettend slecht gelegen is. Maar geen paniek er is nog genoeg goede bouwgrond beschikbaar. Wel moet er een mentaliteitswijziging komen om ze optimaal te benutten.

Waarom moeten we ons de vraag stellen of er nog genoeg bouwgrond is in Vlaanderen? Om de simpele reden dat er tegen 2050 maar eventjes 800.000 Vlamingen zullen bijkomen. Dat is een pak volk die allemaal een degelijk dak boven hoofd willen. En gezien de roemruchte baksteen in de maag, kijken heel wat Vlamingen uit naar een eigen nieuwbouwwoning.

In Vlaanderen is er nog ruim 18.000 hectare bouwgrond met een goede ligging beschikbaar voor woningen, industrie of transport. Er is heel wat meer bouwgrond in Vlaanderen, om precies te zijn 36.000 hectare maar daar is een probleem mee. Die grond ligt in het hol van Pluto. Een eind weg van de beschaving en moeilijk bereikbaar.

Samengevat: er is nog voldoende goed gelegen bouwgrond in Vlaanderen om de 800.000 extra Vlamingen op te vangen maar niet wanneer iedereen zijn vrijstaande woning wil opeisen. De kans dat Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege zal investeren in de ontsluiting van de slecht gelegen bouwgrond is bijzonder klein. Ze wil net de bebouwing in de open ruimte een halt toeroepen en de 18.000 goed gelegen bouwgrond optimaal benutten.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden