Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Bolivia investeert massaal in kleine boeren met verbazingwekkende gevolgen

In september 2015 lanceerden de Verenigde Naties de 2030 Agenda voor Duurzame ontwikkeling. Met dit ambitieus akkoord wil de VN de armoede en de honger overal ter wereld beëindigen. Een duurzame economische groei moet daarbij helpen. De VN geeft de wereld daarvoor 15 jaar de tijd. Bolivia is goed op weg om de zaken te bespoedigen.

Lange tijd was Bolivia het armste land van Zuid-Amerika. Ongeveer 65 procent van de bevolking leefde onder de armoedegrens. Vandaag is er hoop. De regering van investeert meer dan 40 miljoen dollar om de kleine en middelgrote landbouwbedrijven te ondersteunen. Er wordt vooral aandacht geschonken aan vee- en visbedrijven, aardappelboerderijen, tomatenkwekerijen, koffie- en cacaoplantages.

Door de lokale capaciteit drastisch op te voeren, verwacht Bolivia zelfvoorzienend te zijn voor alle voedsel tegen 2020. Momenteel stijgt de inlandse voedselproductie aan 25 procent per jaar. Als Bolivia dit tempo nog even kan volhouden dan overtreffen ze ruimschoots de VN-agenda. Deze doortastende aanpak is niet alleen een goede zaak voor heel wat lokale boeren, ondernemingen en gezinnen Het is ook een goede zaak voor het milieu. Door de import te beperken is er minder uitstoot.

Of Bolivia er in slaagt om binnen de 5 jaar voedselonafhankelijk te worden is onzeker. Wat wel zeker is, is dat indien meer overheden zoveel daadkracht aan de dag legden, de ontwikkeling van landen een stuk vlotter kan verlopen.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden