Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Boeken over beleggen die je absoluut niet mag missen

Op zoek naar enkele naslagwerken over beleggen? Volgende boeken geven je enkele belangrijke inzichten in de basis beginselen van het beleggen. Deze boeken zijn dan ook essentieel om jouw kennis over beleggen te vergroten.

1. Beleggen voor dummies

Paperback

Beleggen voor dummiesJouw deskundige gids in de beleggingswereld. Alles wat je nodig hebt voor succes op de beurs.

Je rendementskansen vergroten en op verantwoorde wijze je doel bereiken. In dit boek vind je alles om je hierbij te helpen. Aandelen, beleggings fondsen, obligaties, trackers en nog veel meer beleggingsmogelijkheden komen aan bod. Met behulp van het beleggingsplan leer je hoe je je geld kunt laten groeien. Deze compleet nieuwe editie geeft waardevolle strategieën en tips om de juiste keuzes te maken.

Hans Oudshoorn is hoofddocent aan de Alex Academy, het opleidingsinstituut van de online effectenbank. Hij levert geregeld bijdragen over beleggen aan verschillende media. Peter Siks is beleggingstrainer bij Alex Vermogensbank. In die functie weet hij als geen ander wat de valkuilen voor (beginnende) beleggers zijn.

 

 

2. De intelligente belegger

Paperback Ebook

De intelligente beleggerDeze klassieker uit 1949 wordt zelfs na ruim 65 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. Grahams filosofie heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen – hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen.
Omdat Graham niet vertelt wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen aanleert, is het boek nog steeds verbazingwekkend actueel. De intelligente belegger is in de loop der jaren in talloze talen vertaald en sinds verschijnen zijn er wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Niet voor niets door Warren Buffet uitgeroepen tot verreweg het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven.

Lees meer: Profiel: The Intelligent Investor - Benjamin Graham

 

 

3. De basis van het beleggen

Hardcover

De basis van het beleggenDit boek is van belang voor iedere belegger die wil weten wat werkt, wanneer en waarom.

Helder geschreven, afwisselend serieus en grappig, en altijd praktisch, onderhoudend en leerzaam, geeft dit boek een verhelderend inzicht in de onderlinge relatie tussen belegger, belegging en beurs. Het behandelt de meest optimale spreiding van uw vermogen, de emotionele en psychische obstakels van het beleggen, de belangrijkste kenmerken van cash, deposito's, obligaties, aandelen, vastgoed en alternatieve beleggingen, het vinden van het juiste bedrijf met het juiste management en het juiste product, de voor- en nadelen van vermogensbeheer, de berekening van de intrinsieke werkelijke waarde van een belegging, het beste moment om een belegging te kopen en te verkopen, en nog veel en veel meer.

Ongeacht of je jouw vermogen belegt in obligaties, aandelen, grondstoffen of klassieke Ferrari's, lees hoe je een hoger rendement behaalt, hoe je jouw beleggingsrisico's verlaagt, en hoe je je bevrijdt van de emotionele dictatuur van de beurs.

Lees meer: Beginnen met beleggen: de basis

 

 

4. Beleggingswijsheid - lessen, tips en inzichten van 's werelds beste beleggers

Paperback

Beleggingswijsheid - lessen, tips en inzichten van 's werelds beste beleggersDit boek is een unieke verzameling van leuke, soms bijtende en altijd verhelderende uitspraken van de beste beleggers ter wereld. Daarmee geeft het aan zowel de beginnende als de ervaren belegger een onmisbaar en betrouwbaar inzicht in de grondslagen van verstandig en succesvol beleggen. Belangrijke beleggingsvragen als: hoe denken de beste beleggers ter wereld over de beurs, hoe gaan zij om met hun emoties, wanneer kopen en verkopen zij, en waarom doen ze wat ze doe, vind je er in terug. Het boek neemt je in de persoonlijke denkwereld van beleggers als Warren Buffett, Charlie Munger, George Soros, Benjamin Graham, John Maynard Keynes, Donald Trump, Carlos Slim, Peter Lynch, John Templeton en vele anderen. Aan de hand van de citaten van deze beste beleggers ter wereld biedt het je een zeer scherpe, meestal vrolijke en altijd heldere blik op het geheim achter verstandig en succesvol beleggen.

 

 

5. Leer beleggen als Warren Buffet

Paperback

Leer beleggen als Warren BuffettIn dit boek komen Buffett’s verrassende inzichten uitgebreid aan de orde en kan je lezen over zijn onderscheidende lange termijn filosofie, hoe hij solide ondernemingen selecteert en hoe hij zich niet laat verleiden tot het beleggen in bedrijven die hij niet begrijpt. Dat maakt dit boek tot buitengemeen waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met beleggen te maken heeft.

Warren Buffett geldt zonder enige twijfel als ’s werelds beste belegger aller tijden. Begonnen op elfjarige leeftijd met $100 wist hij een persoonlijk vermogen op te bouwen van vele tientallen miljarden dollars. Een opmerkelijk gegeven voor iemand die zelf weinig waarde hecht aan geld!

In heldere taal worden uit de verschillende beleggingsstrategieën de beste elementen voor het voetlicht gebracht. Dat maakt dit toegankelijke boek tot buitengemeen waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met beleggen te maken heeft. En dat ongeacht de mate van belangstelling of deskundigheid.

Lees meer: Profiel: Warren Buffett - een reis naar rijkdom

 

6. Iedereen belegger - De beurs is er wél voor u

Paperback Ebook

Iedereen beleggerBeursexpert schrijft ultieme bijbel voor de kleine belegger. De ex-hoofdredacteur van De Tijd en gastschrijver voor De Beleggersgids, Pierre Huylenbroeck, heeft eindelijk het beleggingsboek geschreven dat elke spaarder moet lezen. Naast een pleidooi voor aandelen vooral een heldere handleiding om zonder emoties te beleggen. Niemand kent de aandelenbeurs beter dan Pierre Huylenbroeck. Hij schrijft er al twintig jaar over. Meer nog, hij gunt lezers van Mister Market Magazine een blik in zijn eigen aandelenportefeuille. Resultaat? Een gemiddeld jaarrendement van 12,8 procent sinds 1997, en dat ondanks twee zware beurscrashes. Huylenbroeck maakt op een heldere en enthousiaste manier duidelijk dat aandelen een hoeksteen vormen van onze economie én van elke slimme beleggingsportefeuille. Slim zijn hoeft niet, gedisciplineerd zijn wel. Dit boek toont hoe het kan.

Lees meerMister Market

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.084 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden