Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Eén van de grootste banken in Azië over Bitcoin: Ponzifraude

Tegen de stroom in van de huidige media aandacht, de interesse door beleggers en de explosieve opgang van de prijs van Bitcoin, zegt één van de grootste banken in Azië dat Bitcoin ‘Ponzifraude’ is.

De group chief information officer bij DBS, David Gledhill, één van de grootste banken in Azië gelooft dat bitcoin één grote Ponzifraude is. Eén van de grootste banken van Azië stelt hiermee wel heel duidelijk dat bitcoin momenteel een financiële fraude systeem is.

“We zien bitcoin een beetje als een Ponzifraude”, David, Gledhill, group chief information officer and head of group technology and operations bij DBS.

Bitcoin transacties zijn “onvoorstelbaar duur” en “alle transactiekosten zijn verborgen in de crypto transacties”, vertelde hij in de marge van Singapore Fintech Festival. “We denken niet dat DBS een competitief voordeel kan halen door mee in te stappen in het verhaal vandaag.” In de plaats daarvan, is het volgens Gledhill zinvoller voor de bank om te focussen op electroische transacties van munteenheden gesteund door de overheid. Hij is zeker niet de eerste met een negatieve ingesteldheid tov digitale munten.

DBS is de grootste leninggever van Zuid-Oost Azië én een grote voorstander van nieuwe technologieën. Begin dit jaar, lanceerde de bank nog een cloud-base e-learning platform voor zijn medewerkers dat aangestuurd wordt door artificiële intelligentie.

Bitcoin helpt DBS niet met het aanbrengen van nieuwe klanten, stortingen en wealth management, maw ‘momenteel blijft het afwachten en leren’, volgens Gledhill.

The digitale munteenheid is de afgelopen weken zeer volatiel geweest, met een low op 12 november van €4.650 en een absoluut record van €9.084 vandaag.

In antwoord op Gledhill’s mening, antwoorde Matthew Roszak, mede oprichter van Bloq, een blockchain software ontwikkelaar: “Als ik dergelijke commentaren hoor, dan denk ik vaak dat velen hun Kodak moment hebben, waar ze vermoedelijk de omvang van deze technologie niet begrijpen”.

Lees meer: Vernietigt Bitcoin op termijn zichzelf?

De toekomst zal uitwijzen waar Bitcoin en andere cryptocurrencies zullen uitkomen. To be continued...

Bron: CNBC

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.099 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden