Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Bitcoin rondt opnieuw kaap van 1000 dollar

Voor het eerst in 3 jaar steeg de cryptomunt bitcoin tot boven de $ 1000. Verwonderlijk want een kleine maand geleden was 1 bitcoin nog maar 800 dollar waard. De zeer volatiele munt zou nu een sprong voorwaarts maken door Chinezen die angstvallig op zoek zijn naar een alternatief voor de zwakke yuan.

De zomer was op z’n zachtst gezegd de Bitcoin niet zo gunstig gezind. Toen bleek dat hackers met zomaar eventjes 65 miljoen dollar aan bitcoins aan de haal waren geweest, doken de koersen naar beneden. Stelselmatig maakt de digitale munt het verlies weer goed.

Volgens analisten is de remonte te danken aan twee factoren. Enerzijds zoeken heel wat Chinezen naar een middel om hun kapitaal te behouden. De yuan blijft maar dalen ten opzichte van de dollar. En ook de Indiërs vinden hun heil in de bitcoin na wat turbulente monetaire tijden.

Anderzijds jagen ook de onzekere tijden wat wind in de zeilen voor de bitcoinkoersen. Net zoals voor goud zien we dat bitcoins - ondanks de stevige hack- als een veilige haven beschouwd worden.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.099 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden