Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Wat is de beste manier om goud te verkopen?

Goud kopen wordt veel aangeraden, de vraag is alleen, hoe verkoop je het weer? Niet om er zomaar van af te geraken maar om een zo hoog mogelijke winst binnen te rijven. 

Goud kopen bij goudwinkels, goudfondsen en allerlei andere goudzaken is tegenwoordig helemaal in. Je kan zelfs goud kopen via je mobiele telefoon en in winkelcentrums kan je goudmachines vinden. Hoe makkelijk is het echter om het goud weer te verkopen? Veel investeerders zien goud kopen als een veilige investering mocht de economie inklappen of als cash geld waardelozer wordt. Maar ook investeringen in exotische munten, zoals de Verenigde Staten Buffalo, de Chinese Panda of de Oostenrijkse Philharmonic zijn heel aantrekkelijk.

Zelfs wanneer al deze investeringen werkelijk gaan stijgen in waarde, dan is het allemaal nog relatief als je het niet kan uitgeven, er een inkomen van kan genereren of het kan verkopen. Een lezer van de Daily Telegraph vertelt dat het verkoopproces niet zo transparant is als mensen denken. Hij kocht ongeveer een jaar geleden een gouden Brittania munt voor 1129 dollar, toen de goudprijs op zijn piek was. Met dalende prijzen, probeerde hij het te verkopen. De man vertelde dat hij een aantal dealers belde, maar allemaal zeiden ze dat ze alleen hun eigen munten terugkopen. Gebruik maken van concurrerende prijzen houdt dan op. De dealer waar hij zijn munt heeft gekocht wou hem wel terugkopen, maar wel tegen een lagere prijs dan momenteel de munten voor worden verkocht.

Lees meer: Waarom goud populair blijft

Op veel markten kopen en verkopen dealers goud op dezelfde dag en verdienen geld door het verschil in prijs. Dit gaat ook op voor bijvoorbeeld, gebruikte auto's. Echter kan het met goud erg verschillen, zeker voor minder ruilbare munten. Er vragen echter weinig mensen naar de verkoopopties bij de aankoop van goud. Veel belangrijke gouddealers vertelden tegen de Daily Telegraph dat ze goud kopen, ook wanneer ze het niet zelf hebben verkocht; echter wel voor een lagere prijs. Wanneer je goud hebt gekocht en het opslaat bij de dealer, dan is de enige mogelijkheid, om het aan dezelfde dealer terug te verkopen.

Probeer het eens met baren

Goudstaven zouden makkelijker te verkopen zijn, omdat goudstaven in lagere hoeveelheden verkocht worden. Het is echter handiger als je gedeeltelijk bezit wilt verkopen om dat in munten te doen. De marge die je kan verdienen op het handelen in goud kan groter zijn dan bij aandelen. Er zijn echter wel meer zaken om rekening mee te houden. Het goud moet namelijk verzekerd worden, het moet opgeslagen worden en er hoort een certificaat van echtheid bij geleverd te worden.

De opbrengst hangt ook af van het aanwezige metaal in de munt. De marge gaat omhoog als je meer goud aankoopt, hierdoor kan je de extra kosten er sneller uithalen. Bij een kleine hoeveelheid zal je langer moeten wachten, voor het daadwerkelijk iets opbrengt, waarmee ook de extra kosten verrekend kunnen worden. Daarentegen kan het belastingtechnisch gezien aantrekkelijker zijn om in goud te gaan. Je hoeft niet perse daadwerkelijk goud te kopen om in goud te kunnen investeren. Je kan namelijk ook in een goudmijn investeren of aandelen in goud kopen; hier bestaan diverse fondsen voor.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.055 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden