Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Berkshire Hathaway investeert in travel center voor truck chauffeurs

Volgens een recent persbericht van Berkshire Hathaway heeft het investeringsvehikel van Warren Buffett een ‘aanzienlijke minderheidsparticipatie' genomen in Pilot Flying J.

Het voormalige management blijft op post en ook het hoofdkantoor, gelegen in Knoxville Tennessee, wordt niet verhuisd. Warren Buffett houdt er immers niet van om fundamentele wijzigingen door te voeren, wanneer dit niet nodig is.

Pilot Flying J was in handen van de Hallam familie en is met 27.000 werknemers en 750 locaties de grootste uitbater van travel centers voor truck chauffeurs in America, met locaties langs alle belangrijke snelwegen en autowegen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan $20 miljard.

Met de overname verwerft Berkshire 38,6% van de aandelen in Pilot met plannen om tot 80% van de aandelen te verwerven tegen 2023. Tot dan blijft de Haslam familie aan het roer.

Buffett kijkt uit naar de samenwerking: "Pilot Lying J is gebouwd op een lange traditie van uitmuntende service en een ongeëvenaarde commitment. Jimmy Haslam, CEO, en zijn team hebben een industrieleider gecreëerd en een sleutelbedrijf in de nationale economie van America. Het bedrijf heeft een slimme groeistrategie uitgebouwd en kijken uit om samen de trucking industrie verder te uit te bouwen”.

Pilot Flying J heeft tientallen jaren gewerkt om zijn huidige positie als marktleider te bereiken.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.099 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden