Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Belgische spaarboekjes breken in januari opnieuw alle records

Volgens cijfers van de Nationale Bank blijkt dat de Belgen blijven sparen op het klassieke spaarboekje. En dat ondanks de extreem lage spaarrentes. Eind januari stond er een recordbedrag van 259,5 miljard euro op de Belgische spaarboekjes. Tov december betekent het een stijging van 0,4% ofwel 1,1 miljard euro.

Europese Centrale Bank

De huidige zeer lage rente op spaarboekjes is het gevolg van maatregelen van de ECB. Door de rentes laag te houden probeert ze de economie aan te zwengelen. Immers door weinig rente toe te staan, proberen ze mensen er toe aan te zetten meer uit te geven. Spaarrentes zijn gekoppeld aan de EURIBOR.

Inflatie

Ondanks de lage rente geeft de spaarrekening toch nog een hogere rente dan de inflatie, waardoor het spaarboekje voor velen toch nog het ultieme spaarproduct is. De relatieve zekerheid is hierin niet te onderschatten. De meeste spaarrekeningen bieden toch nog een interest op van meer dan één procent, terwijl de inflatie in januari negatief was.

Nochtans zijn er heel wat andere beleggingen waarop een groter rendement te halen.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.084 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden