Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Belgische crowdfunding verdubbelt elk jaar

Belgische crowdfunding kent de een explosieve groei. Tijdens de eerste zes maanden van 2016 haalden projecten en bedrijven maar liefst 13,3 miljoen euro op via crowdfunding. Op dit moment verdubbelt Belgische crowdfunding elk jaar de cijfers.

Vorig jaar haalden crowdfundingcampagnes in België 10,2 miljoen euro op. Dat was al een flinke stijging ten opzicht van 2014 toen er slechts 4,5 miljoen euro werd opgehaald. Tijdens de eerste 6 maanden van dit jaar klokken we al af op 13,3 miljoen euro. Opnieuw een significante stijging. Dit alles blijkt uit een rapport van consultancybureau Douw en Koren.

Volgens Douw en Koren zijn er verschillende redenen waarom crowdfunding in België het zo goed doet:

  1. Er is een wereldwijde stijgende interesse voor crowdfunding op te tekenen

  2. Ondernemers weten steeds beter wat crowdfunding precies inhoudt

  3. Crowdfunding kent een alsmaar professionelere aanpak

Nu ook de financiële instelling het spel beginnen mee te spelen, komt crowdfunding nog wat meer in de schijnwerpers. Banken gaan op zoek naar nieuwe sectoren en nieuwe markten. Crowdfunding is voor hen een uitstekend alternatief platform om klanten te bereiken. Hierdoor ontstaat een schaalvergroting op de Belgische crowdfundingmarkt. Daarnaast wordt crowdfunding bij financiële instellingen nog ingeschakeld om een deel van het onderpand van ondernemingen te financieren. Startende ondernemers, met een groot risico, krijgen slechts een lening als ze een deel van de kapitaalbehoefte kunnen dekken door een crowdfundingactie.

Lees meer: Hoe bedrijven private investeerders kunnen aantrekken

Een deel van de steile opmars van Belgische crowdfunding is uiteraard te verklaren door de achterstand. België loopt al jaren achter ten opzichte van buurlanden zoals Nederland. De crowdfunding neemt nu wat stappen, maar de achterstand is nog danig groot dat we nog een stevige groei voor jaren voor ogen hebben. Groot verschil met onze buurlanden: daar is het toegestaan om grote bedragen te investeren in crowdfundingprojecten. In België ben je gelimiteerd tot 1000 euro per project. Een aderlating voor heel wat investeerders en crowdfunders.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden