Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Bekaert en ArcelorMittal hebben de transactie afgerond over de integratie van Bekaerts voormalige volle dochteronderneming in Sumaré (Brazilië) binnen het BMB (Belgo Mineira Bekaert Artefatos de Arame Ltda) partnerschap.

In lijn met de aandeelhoudersstructuur van de BMB joint venture is ArcelorMittal meerderheidsaandeelhouder geworden (55,5%) van de staalkoordvestiging in Sumaré en behoudt Bekaert de resterende aandelen (44,5%).

Met deze transactie breiden Bekaert en ArcelorMittal hun partnerschap in Brazilië verder uit met als doel de operationele schaalgrootte en technologische competenties van de staalkoord business in het land optimaal te benutten, ten voordele van de klanten.

Impact op de financiële resultaten van Bekaert:

De omzet van de plant in Sumaré bedroeg naar schatting € 40 miljoen in de eerste jaarhelft van 2017, goed voor een nettoresultaat van ongeveer € 5,5 miljoen.

Vanaf 1 juli 2017 zal de vennootschap – die werd hernoemd tot ArcelorMittal Bekaert Sumaré Ltda – door Bekaert worden opgenomen volgens de vermogensmutatiemethode (equity method): 44,5% van het nettoresultaat van de vennootschap zal dan worden voorgesteld als ‘aandeel in het resultaat van joint ventures en geassocieerde ondernemingen’.

De opbrengst van de transactie bedraagt ongeveer € 56 miljoen, wat (aan de huidige wisselkoersen) resulteert in een winst op verkoop van € 38 million in Bekaerts geconsolideerde resultaten voor de eerste helft van 2017.

bron: www.bekaert.com

182 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 7.915 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden