Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Batibouw: ook voor vastgoedinvesteerders

Batibouw, een van de grootste beurzen van ons land, gaat op 25 februari voor de 57ste keer van start. In de paleizen van de Brusselse Expo brengen 1000 exposanten uit meer dan 14 sectoren hun producten, expertise en ervaring aan de man. Je kan er niet enkel terecht voor de laatste nieuwtjes uit de bouwsector maar ook financiële instellingen zijn er goed vertegenwoordigd. En niet zonder reden.

Voor de editie 2016 staat de Batibouw-beurs in het teken van vernieuwing. 12000 professionals uit heel wat sectoren delen er hun kennis van zaken. Tal van innovatieve toepassingen zullen er de show stelen. Architecten, installateurs, immobiliënkantoren, aannemers en banken nemen bevolken ook dit jaar weer hun standen. Voor elke stap bij het aankopen, bouwen of verbouwen van een woningen, appartement of ander pand, vind je wel een adviseur of verkoper. De beurs prijst zichzelf dan ook aan als “een onontbeerlijke stap in het koopproces van elke consument”. Een boodschap die ook voor investeerders in vastgoed interessante opportuniteiten kan bieden met name voor verbouwer-verkopers of verbouwer-verhuurders van panden.

Tijdens de opening op donderdag 25 februari geeft Vlaams minister voor Energie Annemie Turtelboom een lezing over de energieprestatie. Onder andere de BEN (bijna-energieneutraal) principes staan er op het programma. BEN wordt vanaf 2021 dé maatstaaf inzake energiestandaarden voor nieuwbouwwoningen. Bedoeling is om de publieke vraag naar energie drastisch te laten afnemen door middel van energiebesparende maatregelen.

En de banken: die zijn er ook

Dit jaar is de slogan overigens: “Laat u goed omringen van A tot Z”. In tijden van historisch lage rentevoeten zullen natuurlijk ook de financiële instellingen hun graantje proberen mee te pikken. Ook als consument kan je momenteel gouden zaken doen. Geld lenen was nog nooit zo goedkoop. Net als de bouwlustigen kunnen ook de verbouwers hun licht opsteken over een eventuele herfinanciering van hun lening. Door jouw lening te laten herzien komt er misschien extra financiële ademruimte vrij. Budget wat kan gebruikt worden voor die broodnodige badkamerrenovatie of een upgrade van de keuken.

Batibouw loopt nog tot zondag 6 maart in Brussels Expo. Tickets bestel je op www.batibouw.be

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.056 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden