Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Bant Noorwegen weldra wagens op fossiele brandstoffen?

Noorwegen, een van de grootste olie-exporterende landen ter wereld, promoot wellicht binnenkort de elektrische wagen als dé auto van de toekomst. De vier belangrijkste politieke partijen zitten samen in conclaaf om de wagens op fossiele brandstoffen te verbieden en dit al vanaf 2025. Daarmee zet Noorwegen de toon in de discussie over de verbanning van diesel- en benzinewagens.

Nederland had ook 2025 voor ogen en India wil de wagens die rijden op fossiele brandstoffen tegen 2030 bannen. De Noren zien het wel zitten om binnen 9 jaar de vervuilende wagens compleet te verbieden. De gesprekken tussen linkse en rechtse partijen maken vorderingen maar tot een akkoord kwam het vooralsnog niet.

Elektrische wagen zijn nu al behoorlijk populair in Noorwegen. 24 procent van alle verkochte wagens in het Scandinavische land zijn elektrisch. Toch willen de Noren nog een stap verder gaan. Of ze hun rigoureuze plan willen doorvoeren middels een verbod of een andere manier, is nog niet geheel duidelijk.

Momenteel maakt de gas- en oliewinning ongeveer één vijfde uit van het bruto binnenlands product. De Noren beseffen maar al te goed dat dit niet kan blijven duren. Daarom zijn ze ook stevig op zoek naar sectoren die hun inkomsten kunnen diversifiëren. Of er een jobcreatie zal volgen in de slipstream van deze beslissing blijft een vraag. Tesla, momenteel ’s werelds belangrijkste elektrische wagenbouwer, juichte het overleg alleszins toe. Elon Musk tweette: “Net gehoord dat Noorwegen tegen 2025 geen klassieke wagens meer zal verkopen. Wat een schitterend fantastische land. Gasten, jullie rocken!!”.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.056 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden