Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
AXA verlaagt levenslang beloofde rente

Duizenden klanten van verzekeraar AXA voelen zich bij de neus genomen. Toen de spaarders een Crest20-contract afsloten werd hen een levenslange rente van 4,75 procent gegarandeerd, ook voor de toekomstige stortingen. Nu komt AXA die belofte niet na. Volgens Test-Aankoop maakt de verzekeraar dankbaar gebruik van een gloednieuwe wet.

Tussen 1989 en 1997 kon je bij AXA een Crest20-contract afsluiten. Daarbij kreeg je de garantie dat je levenslang kon genieten van een rentevoet van 4,75 procent. Nu lijkt dit een torenhoge rentevoet maar in die periode was het best een normaal percentage. Wat wel uitzonderlijk was, was de levenslange garantie op zo’n hoge rentevoet. Weinig andere contracten gingen zo’n langlopend engagement aan.

Nu, 19 jaar na de laatste verkoop van een dergelijk Crest20-contract keert verzekeraar AXA terug op de dure belofte. Sinds 23 maart 2016 keer geeft de bank “maar” 3,75 procent meer op stortingen tussen 1 januari 2000 en 12 februari 2016. Stortingen die dateren van daarna krijgen nog slechts 2 procent rente. Maar daar stopt het nog niet voor de gedupeerde spaarders, wie de afgelopen maanden nog geld stortte bij AXA krijgt slechts 0,2 procent rente.

Consumentenorganisatie Test-Aankoop is ontstemd en stelt het zelfs heel scherp. Volgens Test-Aankoop is de wet op maat van AXA geschreven. Er zal dan ook onderzocht worden welke stappen kunnen ondernomen worden. Yves Evenepoel van Test-Aankoop vraagt zich in De Morgen af wat nog de geloofwaardigheid van een levensverzekeringscontract is.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden