Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Apple wil medische informatie van patiënten opslaan en delen

Apple ontwikkelt in het geheim technologie dat in staat is om iPhone gebruikers toegang te verschaffen tot vaak moeilijk beschikbare medische informatie, zoals lab resultaten, medisch beeldmateriaal, diagnoses, voorschriften en aanmerkingen van artsen.

De health unit van de technologie reus voerde gesprekken met ontwikkelaars, ziekenhuizen en industrie groepen in America om medische informatie beter beschikbaar te maken. Momenteel zijn nogal wat medische bestanden in de vorm van een pdf (vaak verzonden via email) wat het moeilijk maakt voor artsen en patiënten om belangrijke informatie terug te vinden en te delen met verschillende ziekenhuizen en behandelende artsen. Gezondheidsexperten waarschuwen dat de situatie om bepaalde cruciale medische informatie 'zoek is' mogelijks levensbedreigend kan zijn voor patiënten.

Apple heeft destijds de muziekindustrie gerevolutioneerd met zijn muziekdienst iTunes, en verwacht nu ook om de gezondheidsindustrie op zijn kop te kunnen zetten. Door de creatie van een centraal beheersysteem voor de gezondheidszorg gaat Apple er van uit dat het best mogelijk is om medische data uit verschillende bronnen samen te brengen in één gemakkelijk te navigeren systeem.

Lees meer: 9 Apple producten die de wereld veranderden

Momenteel zou Apple zelfs al uitkijken naar startups in de cloud hosting omgeving, waarbij kan gesuggereerd worden dat de data wellicht in een beschermde omgeving op het internet zou worden bewaard. Apple zou zelfs al top developers aan het rekruteren zijn die gelinkt worden aan Fast Healthcare Interoperability Resources (FHIR), een populair protocol om electronisch medische dossiers uit te wisselen.

Apple is zeker niet het eerste technologie bedrijf om in te zetten op de web-based medische dossiers. Google sloot zijn gezondsheidsproduct in 2011, naar verluid wegens te weinig tractie. Terwijl Microsoft eveneens problemen ondervond met zijn software.

Volgens gezondheidsexpert, Micky Tripathi, is er nog steeds te weinig animo bij patiënten om van een dergelijk systeem gebruik te maken. Slechts 10 % à 15 % van de patiënten zou er interesse in hebben.

Anderzijds, nog steeds volgens Tripathi, is Apple, wiens producten door heel wat medici en patiënten worden gebuikt, uitstekend geplaatst om in hun opzet te slagen.

Lees meer: Investeren in de gezondheidszorg

Of en wanneer het product van Apple ook overwaait naar Europe is nog maar de vraag. De strengere privacy en patiënten informatie wetgevingen zullen alvast een horde zijn om te nemen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron: CNBC

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 7.915 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden