Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Appartementen aan de Belgische kust blijven heel aantrekkelijk

Net terug van een verblijf aan onze Belgische kust? Een appartementje aan de dijk of een gezellige woning aan de duinen lijkt jou wel wat? Volgens de Notarisbarometer ben je niet alleen. In vergelijking met het 1ste semester van 2015 steeg het aantal vastgoedtransacties aan de kust met 30,9 procent.

Vastgoed aan de kust blijft bijzonder aantrekkelijk voor mensen op zoek naar een tweede verblijf maar ook voor zij die hun oude dag beginnen voor te bereiden. Volgens notaris Bart van Opstal, woordvoerder van de federatie van Belgische notarissen zijn daar drie goede redenen voor.

Onzekere tijden

“Mensen ervaren dat we in onzekere tijden leven. Denk maar aan de Brexit, de terreurdreiging en de politieke instabiliteit in een aantal landen waar Belgen vaak op zoek waren naar een tweede verblijf. Door te investeren in vastgoed aan de Belgische kust trachten mensen meer zekerheid en houvast in te bouwen”, aldus van Opstal.

Lage rentevoeten

“De lage rentevoet op spaarboekjes blijft sowieso een doorslaggevende stimulans om een tweede verblijf aan de kust te kopen”, aldus de notaris. Nu de leningen goedkoop staan, en er dus weinig bijkomende interesten moeten betaald worden aan de bank, zien veel particulieren het voordeel in van een vastgoedbelegging. De ruime media-aandacht voor de historische lage rentevoeren maar ook de voordelige leningen doen mensen twee keer nadenken wat ze met hun geld willen aanvangen.

Pensioen aan de zee

De aantrekkingskracht van de Belgische kust en de Noordzee blijft een aparte factor in dit verhaal. Vastgoed aan de kust brengt een bijzonderheid met zich mee, zeker als het gaat over gepensioneerden. Nogal wat 60-plussers dromen al hun ganse leven van een verblijf aan de kust. De rust, het klimaat en de gezonde lucht stimuleert hen om een vastgoedinvestering aan de kust te overwegen.

Niet voor iedereen weggelegd

De gemiddelde kostprijs van een appartement aan de Belgische kust bedraagt ongeveer 267.000 euro. Wil je een appartement op de dijk dan kosten die ongeveer 22 procent meer. Een appartement met een helder zicht op de zee kost gemiddeld 325.000 euro. Niet meteen spek voor ieders bek. Opvallend is dat een woonhuis aan de kust niet veel duurder is dan een doorsnee appartement. Met een gemiddelde verkoopprijs van 276.000 euro is er zelfs sprake van een daling van 2,7 procent.

Ondanks een stijging van 10 procent, vind je de goedkoopste appartementen op de dijk nog altijd in Middelkerke. De duurste flats aan de zeekust die kan je dan weer in Knokke kopen voor een gemiddelde kostprijs van maar liefst 760.000 euro! Toch belemmert dit de verkoop geenszins want Knokke zag de vastgoedtransacties met zo maar eventjes 50 procent toenemen.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.057 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden