Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Met deze aandelen verdiende je veel geld in 2016

Terugkijken op beursprestaties is stukken makkelijker dan ze voorspellen. Neemt niet weg dat het interessant kan zijn om even achterom te kijken. We halen er even 3 succesnummers uit 2016 bij. Slaag je er in om de pareltjes van 2017 te ontdekken?

Genoeg te beleven op de beurs in 2016. De Brexit, de Amerikaanse verkiezingen, heel wat turbulentie op politiek en geofinancieel vlak. Turbulentie betekent dalen maar ook stijgen en daar profiteerden heel wat beleggers van in het afgelopen jaar. Enkele toppers deden het exceptioneel goed. We pikken er deze drie uit:

1. Shell

Voluit Royal Dutch Shell begon 2016 desastreus. Het aandeel viel terug tot 16,60 euro. Maar doorheen het jaar herpakte de koers zich stevig tot 26,66 euro in januari 2017. Tel daar nog eens het dividend bovenop en dan haal je een rendement van +60 procent.

 

2. Randstad

Nog een Nederlands aandeel is dat van uitzendbedrijf Randstad. Het aandeel kreeg harde klappen na de Brexit. De beste zaak kon je doen door in juli aandelen te kopen. Toen kocht je een stukje Randstad voor 32,58 euro. Vandaag kost een aandeel jou 55,11 euro. Opnieuw een significante stijging op korte termijn.

 

3. ArcelorMittal

De staalreus kreeg een unaniem ‘kopen’ mee van de analisten en beursgoeroe’s bij de aanvang van 2016. En die voorspelling kwam ook uit tijdens de afgelopen 52 weken. Van 2,62 euro naar 8,14 euro is wel zeer netjes.

Met deze drie aandelen haalde je als belegger een mooi rendement. Aangevuld met Belgische aandelen als Barco en Umicore kan 2016 wel eens spetterend geweest zijn voor jou.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.056 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden