Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
12 boeken die elke belegger zou moeten lezen

Als je wat zoekt om te lezen en bij te leren over beleggen, dan raden we een van deze boeken aan. Beloven dat je na het lezen ervan rijk zal worden, dat doen we niet. Maar ze kunnen je wel op weg helpen om een betere belegger te worden. Alle 12 de boeken zijn zeer informatief en zullen ongetwijfeld een impact nalaten. Veel leesplezier!

The Intelligent Investor - Benjamin Graham

Hardcover Paperback Ebook

Ooit omschreven door Warren Buffett als “het beste boek over investeren en beleggen ooit geschreven”. Vooral de hoofdstukken 8 en 20 noemt hij de fundamenten van zijn strategie gedurende de afgelopen 60 jaar. Hij raadt dan ook alle beleggers aan om dit boek te lezen en te herlezen bij uitzonderlijke marktsituaties.

 

 

 

 

The little book that beats the market - Joel Greenblatt

Hardcover Ebook

Met dit boek probeert de auteur, Joel Greenblatt, aan te tonen dat beleggen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Wiskunde, niveau humaniora, en eenvoudig taalgebruik maken je wegwijs in zijn leefwereld. Greenblatt is allesbehalve een groen blaadje als het aankomt op investeren en beleggen. Hij realiseerde de afgelopen 20 jaar een jaarlijks rendement van 40 procent. Wie doet het hem na?

 

 

 

 

Fooled by randomness - Nassim Taleb

Hardcover Paperback Ebook

Taleb slaat je in dit boek niet om de oren met weetjes en kennis. Hij probeert je anders naar de dingen te doen kijken. En met succes. De ondertitel luidt “the hidden role of chance in life and in the markets”. Probabiliteit als venster op de kunst van het beleggen.

 

 

 

 

The most important thing illuminated - Howard Marks

Hardcover Ebook

Opnieuw een boek waar Buffett hoog mee oploopt. Dit maal een product van Howard Marks met een focus op kritisch denken. Voor velen is dit vooral een nuttig boek, want het leert je zoveel meer dan de belangrijkste puntjes van het investeren of beleggen.

 

 

 

 

Poor Charlie’s Almanack - Charlie Munger

Hardcover

Charlie Munger is in onze contreien dan wel geen bekendheid, zijn boeken worden over de oceaan zeer geapprecieerd. Dit boek is een samenraapsel van speeches en colleges over een periode van meerdere decennia. De grappige gevatte manier van schrijven stimuleert het denken en beïnvloed met zekerheid enkele van jouw toekomstige beslissingen.

 

 

 

 

Common Stocks and Uncommon Profits - Philip Fisher

Hardcover Paperback Ebook

Samen met Benjamin Graham is Philip Fisher een van de grootste inspiratiebronnen voor Warren Buffett. Ooit zei Buffett dat hij uit 85 procent Graham en 15 procent Fisher bestaat. In dit boek kan je ontdekken wat voor baanbrekende zaken Fisher publiceerde.

 

 

 

 

The DAO of Capital - Mark Spitznagel

Hardcover Ebook

Een absolute aanrader voor wie zich wil verdiepen in Austrian Investing. En nee, Oostenrijks beleggen is geen alpenhut kopen.

 

 

 

 

Buffett: The making of an American capitalist - Roger Lowenstein

Paperback Ebook

Dit boek, misschien wel meer dan alle andere, legde de basis voor veel beleggers. Op een bevattelijke manier kom je te weten hoe Warren Buffett kapitaal vergaarde. Bovendien steek je heel wat op als we het hebben over value investing.

 

 

 

 

The Outsiders: eight unconventional CEOs and their radically rational blueprint for success - William N. Thorndike

Hardcover Ebook

Acht CEO’s vertellen over de ongebruikelijke visie die ze hebben als het gaat over kapitaal. Een absoluut topboek!

 

 

 

 

The misbehaviour of markets: a fractal view of financial turbulence - Benoit Mandelbrot

Paperback Ebook

Gelauwerd en geprezen als een van de betere (nuchtere) financiële boeken. Dit boek is eigenlijk een kritiek op de hedendaags financiële realiteit. Nassim Taleb (zie eerder) noemt dit zelfs het meest ontnuchterende boek ooit.

 

 

 

 

Why stocks go up and down - William Pike

Paperback Kindle

Ideaal boek om starters wegwijs te maken in de wereld van aandelen en obligaties, cash flow, financiële en strategische planning. Dit is een boek dat perfect gelezen kan worden zonder fiscale of economische achtergrond.

 

 

 

 

Bull: a history of the boom and bust - Maggie Mahar

Paperback Ebook

Mahar schreef met dit boek een historisch overzicht over de periode 1982 tot 2004. Ze herinnert er ons met dit boek aan tot welke stierenmarkten euforie en blindheid ons kan leiden.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.057 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden