Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
20% van alle verkochte huizen komt op de verhuurmarkt

Vastgoed investeerders zien de Belgische vastgoedmarkt blijkbaar als zeer interessant. Uit een onderzoek van Investr blijkt dat maar liefst één op vijf panden (zowel ééngezinswoningen als appartementen) die verkocht worden, meteen op de verhuurmarkt komen.

Als enkel de verkopen van nieuwbouw in beschouwing wordt genomen, kopen investeerders zelfs de helft van de panden. Dit is een enorme stijging met 10 jaar geleden, toen dit nog slechts 10% was.

Volgens de oprichter van Investr, Frédéric Vandenhende, "steven we in België meer en meer af op een vastgoedmarkt zoals in Duitsland, waar de verhouding tussen de eigenaarsmarkt en verhuurmarkt fiftyfifty is. Tot vandaag was onze markt er vooral een van eigenaars. Mensen die een pand kochten om er zelf in te gaan wonen. Dat is stilaan aan het veranderen, waardoor we een grotere huurdersmarkt zullen krijgen.”

Volgens het gevoerde onderzoek afgenomen bij 500 mensen, zijn voornamelijk jongeren en mensen uit een hogere sociale klasse geïnteresseerd om te investeren in vastgoed. Een vastgoed investering wordt beschouwd als een veilige investering: crisisbestendig en met weinig risico.

Nochtans wordt het rendement op een vastgoedinvestering door de ondervraagden als te hoog ingeschat. Een realistische netto rendement bedraagt slechts 3%.

Bron: Investr

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden