Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over financiële producten, vastgoed en alternatieve vormen van beleggingen.

Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Donderdag, 29 juni 2017 07:31

Studentenkamer kopen of huren?

Binnenkort is het zo ver: je zoon of dochter gaat studeren. Moet je kind ver reizen om op de nieuwe school te kunnen komen, dan kan hij of zij ervoor kiezen in een studentenkamer te trekken. De meeste studenten huren een studentenkamer, maar vaak is het veel aantrekkelijker als ouders een studentenkamer kopen.

20 jaar geleden werd Harry Potter geboren en kwamen zijn eerste boeken op de markt met een oplage van slechts 500 stuks. Vandaag werden er wereldwijd meer dan 500 miljoen exemplaren van de serie verkocht in 79 verschillenden talen. Sedertdien is bijna alles wat De Jongen Die Bleef Leven aanraakte veranderd in goud. Of toch in een grote berg geld.

Financieel management is jammer genoeg nog steeds geen verplicht onderwerp op school. Heel wat jongeren zijn dan ook totaal onvoorbereid om hun geld te beheren wanneer ze worden losgelaten in de echte wereld. En neen, geld beheren staat niet gelijk aan geld uitgeven. Da's (te) gemakkelijk. Om je wat op weg te helpen, geven we hier de belangrijkste lessen mee om je geldzaken beter te begrijpen als je een rijk en gevuld leven wilt leiden.

DEME’s Duitse dochteronderneming Nordsee Nassbagger- und Tiefbau GmbH, gevestigd in Bremen, heeft het onderhoudsbaggercontract binnengehaald voor de rivier Elbe in Duitsland. Het contract werd toegewezen voor een periode van twee jaar aan een joint venture waar DEME’s Duitse filiaal deel van uitmaakt. DEME zal de volledige 116 km lange vaargeul van de Elbe onderhouden tussen de Noordzee en Hamburg. De sleephopperzuiger ‘Marieke’ wordt ingezet voor de onderhoudswerken zodra het schip de werken voor de havenuitbreiding in Cuxhaven op de Elbe heeft voltooid.

Groupe Bertrand en Groupe Flo hebben een akkoord bereikt met Financière Flo, de meerderheidsaandeelhouder van Groupe Flo, en de banken van Groupe Flo over de herstructurering van de bankschuld van Groupe Flo en haar overname door Groupe Bertrand.

Mediahuis NV en VP Exploitatie N.V. hebben van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming gekregen voor de overname van Telegraaf Media Groep N.V. (TMG). Dat heeft de ACM vandaag bekend gemaakt. Door de goedkeuring van de overname door de mededingingsautoriteiten is aan een belangrijke voorwaarde voor het gestand doen van het bod voldaan.

Op 3 mei 2017 heeft Leasinvest Immo Lux NV, Luxemburgse dochteronderneming van Leasinvest Real Estate, 100% van de aandelen van de vennootschap Mercator Sàrl verworven, eigenaar van het kantoorgebouw gelegen aan de route d’Arlon, nr. 110 – 112 in de Stad Luxemburg.

Na een aantal recente successen in Afrika, haalt DEME opnieuw een reeks contracten binnen in de regio voor een totale waarde van ongeveer EUR 125 miljoen. Verschillende contracten werden de afgelopen weken afgesloten voor projecten in Angola, Benin, Ghana, Ivoorkust, Liberia en Nigeria.

Ackermans & van Haaren deelt mee, in het kader van de kapitaalverhoging met eerbiediging van het voorkeurrecht van Sipef van 88,9 miljoen euro, te hebben ingeschreven op 629.268 nieuwe gewone aandelen, waardoor haar belang in het kapitaal thans 30,25% bedraagt.

DEME en COSCO Shipping, de grootste scheepvaartmaatschappij ter wereld, hebben de handen in elkaar geslagen in een unieke joint venture. Het doel: offshore windenergie ontwikkelen in China. DEME’s DP2-hefeiland ‘Goliath’ wordt ingezet voor de eerste offshore windprojecten die de joint venture zal realiseren.

Pagina 1 van 103

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 16.598 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

De interessantste artikels in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!