Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over financiële producten, vastgoed en alternatieve vormen van beleggingen.

Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Maandag, 14 augustus 2017 08:45

Waarom klein denken voor KMO’s cruciaal is

Van alle bedrijven die jaarlijks opgericht worden, haalt een groot deel van de organisaties het einde van het jaar niet. Wil je dat jouw bedrijf de harde markt overleeft, dan moet je leren klein te denken.

De superrijken kunnen zich meer permitteren. Dat weten we allemaal. Maar daar zorgen ze vaak zelf voor, ook om later echt te kunnen genieten wanneer ze op pensioen gaan. Je werkt niet alleen om nu je kosten te dekken, maar ook om later in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Vermits we steeds langer leven en je als gepensioneerde zo veel mogelijk uit je vrije tijd wilt halen, heb je toch een aardig bedrag nodig om deze levensstijl te financieren. Dit betekent waarschijnlijk dat je naast jouw wettelijke pensioen ook nog een potje dient aan te leggen door op een slimme manier te gaan sparen.

Veel beleggers investeren in nieuwbouw, ze denken dat ze hiermee zonder zorgen investeren. Nieuwbouw is niet alleen populair onder woningkopers, maar ziet er ook strakker, nieuwer en simpelweg beter uit dan veel bestaande panden. Toch wordt nieuwbouw zeker niet altijd perfect opgeleverd en kan je zodoende heel wat kopzorgen bezorgen en aardig knabbelen aan je rendement.

De psychologie van geld en beleggen is behoorlijk heftig. Veel economische modellen gaan er van uit dat mensen rationeel zijn door constant kosten en opbrengsten te analyseren om zo een maximaal profijt te doen. Toch handelen we als belegger vaak irrationeel en realiseren we ons vaak te laat dat ons oerinstinct ons in de steek laat wanneer het gevaar op langere termijn loert: de gevolgen van een beurscrash.

Colruyt Group breidt de reeds succesvolle samenwerking met de Voedselbanken verder uit. Waar er tot voor kort een lokale ophaling van onverkochte voedingswaren in 14 Colruyt-winkels plaatsvond, wordt dat aantal nu opgetrokken naar maar liefst 37 winkels. Colruyt Group beschouwt het als een plicht om voedselverliezen tot een minimum te beperken. Met deze uitbreiding zal er nog een pak meer kunnen geschonken worden dan de 443 ton die in 2016 werd ingezameld.

Iedere huiseigenaar moet betalen voor routineonderhoud, zoals het vervangen van versleten loodgieterswerk of het dak, maar sommige kiezen ervoor om verbeteringen te maken met als doel de waarde van het huis te verhogen. Bepaalde projecten, zoals het toevoegen van een goed doordachte familiekamer – of een andere functionele ruimte – kunnen een verstandige investering zijn, omdat ze de waarde van het huis verhoogt. Andere projecten bieden echter weinig kans om de kosten te verrekenen wanneer het tijd is om je huis te verkopen.

In advertenties op sociale media kom je ze af en toe wel eens tegen: financiële experts die hun nieuwste tips geven om je schulden af te bouwen of het plan dat mensen beloofd om snel financiële vrijheid te bereiken.

Woensdag, 26 juli 2017 10:31

Eerstesteenlegging in Eupen

De eerste steen van het nieuwe Justitiepaleis van Eupen werd deze maandag 12 juni 2017 gelegd in het bijzijn van ministers Jan Jambon en Koen Geens.

Anheuser-Busch InBev heeft vandaag haar engagement bekendgemaakt om tegen 2025 alle door het bedrijf aangekochte elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te halen. In totaal zal dit jaarlijks 6 terawattuur elektriciteit omschakelen naar hernieuwbare energie op markten waar AB InBev actief is en zal het de energiesector in landen zoals Argentinië, Brazilië, India en markten op het Afrikaans continent helpen hervormen. Deze opwekking van hernieuwbare energie, die overeenkomt met de hoeveelheid energie geproduceerd gedurende één jaar door zonnepanelen die een gebied van meer dan 400 voetbalvelden beslaan2, ondersteunt de inspanningen om de klimaatdoelstellingen te realiseren zoals beschreven in de overeenkomsten die getekend werden tijdens de Klimaatconferentie van Parijs 2015.

Anheuser-Busch InBev kondigt vandaag de afronding aan van de verkoop van haar volledige indirecte deelneming in Distell Group Limited aan de Public Investment Corporation (SOC) Limited, die in naam van het Government Employees Pension Fund optreedt. De verkoop was een vereiste voorwaarde voor de goedkeuring van de bedrijfscombinatie tussen AB InBev en SABMiller door de Zuid-Afrikaanse Mededingingsrechtbank op 30 juni 2016.

Pagina 1 van 106

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 17.469 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

×

De interessantste artikels in je mailbox.